De eerste jongen zijn geboren, ze zijn nu enkele weken oud en klaar om zelfstandig te leren leven. Alle jongen worden uit de ouderlijke hokken gehaald en krijgen een gekleurd ringetje om. Dit helpt ons wanneer we willen weten van welk hok een bepaald jong gekomen is. Hierna worden ze gezamenlijk op het hok voor de jonge duiven gezet.

Dit hok heeft net een grondige onderhoudsbeurt gehad. Alles is gekuist, de bacteriën zijn weggebrand en er ligt nieuwe vloerdek korrel op de ondergrond.

De jongen worden voorlopig nog op een speciaal ijzeren net gezet, dit omdat de houten roosters nogal brede gaten hebben waarop de jongen moeilijk kunnen manoeuvreren.

Enkele dagen voordat de jongen apart worden gezet ligt er reeds wat maïs in de bakken van de ouders, op deze manier kunnen de jongen ervaren hoe hun ouders dit eten verorberen. Ze moeten dit namelijk zelfstandig leren doen.

Vlak naast het net wordt een voedingsbak met mais gezet, via deze manier kunnen de jongen makkelijk aan het voedsel en leren ze zelfstandig eten.

Volg ons op instagram!

Schrijf in op onze nieuwsbrief