De Belser Racing Pigeons gaat naar Portugal

Enkele dagen geleden hebben we leuk nieuws ontvangen. We kregen van de KBDB een uitnodiging om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap 2021.

Dit kampioenschap wordt gehouden in Mira, Portugal in het district Coimbra, in het noordwesten.

Alle landen, aangesloten bij de FCI, mogen deelnemen aan het Europees Kampioenschap met maximum 25 (+5 reserve) duiven. In totaal zullen dus 30 Belgische duiven meevliegen in Mira. Waarvan wij er eentje zullen opsturen. België zal hieraan meedoen met jonge duiven. Hopelijk kunnen we samen de sterkte van de Belgische kolonies bewijzen!

Dit alles hebben we natuurlijk te danken aan de prachtprestatie van “Het 001”. De selectie van de duiven die mogen deelnemen gebeurt op basis van de geleverde prestaties op de nationale vluchten tijdens het voorbije seizoen. Lees er hier meer over.

Er zullen drie types van klassementen worden opgemaakt, individueel, per land en asduif. Wij houden u zeker op de hoogte van het verdere verloop. De finalewedstrijd zal plaatsvinden op 4 september 2021 en zal 400km bedragen en zal voorafgegaan worden door enkele officiële leervluchten.

De Portugese Federatie zal ons ook op de hoogte houden via hun officiële website: http://www.fpcolumbofilia.pt/, indien u zelf op de hoogte wenst te blijven kan u hun website raadplegen.

Onze kampioen hebben we ook al op het oog maar meer hierover later. Bekijk het filmpje hiernaast voor een sneak-peak, stay tuned!