Alles klaar maar toch nog … wachten!

Het is al een tijdje geleden dat jullie van ons nog iets gehoord hebben, maar we hebben zeker niet stilgezeten. De eerste twee rondes jonge duiven zijn gekweekt en deze zijn momenteel volop in de leer.

Op dit moment vliegen ze natuurlijk enkel nog maar rondjes rond het huis. We weten allemaal de oorzaak hiervan, het coronavirus.

Het virus raakt op één of andere manier ieder van ons, en dat is voor de duivensport ook zo. We kunnen op dit moment geen duiven opleren, en erger nog, het seizoen kan niet van start gaan.

We volgen de updates van de KBDB en de nationale veiligheidsraad op de voet en we hopen dat wanneer het virus beter onder controle is gekomen, we verder kunnen met onze sport waar we allen zoveel van houden. Laat het nu net ook prachtig weer zijn!


De jonge duiven hebben hun inentingen gehad. Tweemaal het product voor paramyxo, herpes en adeno. Eénmaal tegen het rotavirus.

Van de 118 gespeende jongen, zitten er nog 103 op de hokken. Enkele zijn terug opgehaald uit de buurt. Eénmaal hebben ze in de draden gehangen, 4 gekwetste en 3 niet meer terug diezelfde dag.

Diegene die wel teruggekomen zijn hebben we opgelapt, en vliegen reeds terug rond!

Video afspelen

Verder zijn hier nog enkele sfeerbeelden van de voorbije weken:

Klik om het volledige plaatje te bekijken!