Kampioenendag 2020 - Berlaarse Hafo Vriendenkring

Vrijdag 07 februari 2020 stond de jaarlijkse kampioenendag van de Berlaarse Hafo Vriendenkring op het programma. Menig vrijwilligers waren weer van de partij om de in grote getale opgekomen duivenliefhebbers te voorzien van lekkere kip met appelmoes en/of provençaalse saus.


En dat er veel volk was zal men geweten hebben want er moesten verschillende tafels worden bijgezet om iedereen een plaatsje te geven.

Voorzitter Johan De Belser heette alle aanwezigen welkom en rond 19u00 werd er van start gegaan.

Nadat iedereen lekker gegeten had, heeft Willy Verberck een kleine stand van zaken gegeven. We mochten terugblikken op een mooi seizoen want er werden meer dan 8.600 duiven ingekorfd op de halve fond. De halve fond vluchten zullen dit jaar hoogstwaarschijnlijk vanuit het stadje Sermaisses gelost worden.

Volgend jaar speelt de Berlaarse hafo vriendenkring nog in het samenspel Regio Mechelen (RM) en dit met een overkoepeling met Hafo Turnhout. In deze overkoepeling werden verleden jaar meer dan 19.000 duiven ingekorfd.

Na Willy was het woord aan de nationale voorzitter, Pascal Bondengien, hij kaartte de problematiek aan rond de problemen met de lossingplaatsen van de halve fond. En ook liet hij weten dat ze bezig zijn met het “roofvogel” probleem waar telkens meer duivenmelkers de laatste tijd mee te kampen krijgen. Hij liet zelfs weten dat er gerechtelijke stappen ondernomen werden.

Prijsuitreiking Kampioenendag Berlaarse Hafo Vriendenkring 2020

Daarna volgde de prijsuitreiking, de winnaars van het voorbije jaar werden naar voren geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. De plaatselijke kampioenen werden op gepaste manier gehuldigd en de prijzen werden samen met de mensen van het gemeentebestuur overhandigd.

Dan was het de beurt aan Tor Daneels, de vaste veilingmeester, het was zijn taak om de 90 aanbiedingen aan een vlot tempo te veilen. Oorspronkelijk waren er 89 aanbiedingen, maar Gaston Van De Wouwer besliste om voor de laatste keer nog een extraatje te doen door het geven van een jonge duif. Deze duif werd verkocht na lot 45.

De bons gingen als zoete broodjes de deur uit. Er werd een mooie som van € 24.700 geveild, zodat de liefhebbers van BHV volgend seizoen weer kunnen genieten van talrijke mooie prijzen.

Na het uitreiken van de tombolaprijzen gingen de liefhebbers tevreden naar huis. Er kan weer volop uitgekeken worden naar het nieuwe seizoen.

Volg ons op instagram!

Schrijf in op onze nieuwsbrief